Любіте рибку - обов'язково приготуйте ось з цього дуже простим рецептом.
Малосольна скумбрія сподобається навіть тим, хто байдужий до риби. Блюдо настільки вишукано, що гідно ресторанного меню.
Це дуже простий рецепт засолювання риби в домашніх умовах. Така солона рибка виручить вас, коли не знаєте, що приготувати на вечерю або на святковий стіл.
Все дуже просто і швидко, щоб у вас на столі з'явилася свіжа малосольна рибка з тонким ароматом.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Інгредієнти:
- скумбрія, 1 кг;
- вода, 1 л;
- сіль, 3 ст. л;
- цукор, 2 ст. л;
- чай крупнолистовий чорний, 4 ст. л;
- перець духмяний 10 шт;
- перець горошком 4 шт;
- гірчиця насіння, половина ч. л;
- лавровий лист, 2шт.
Рибка готується швидко і просто.
Процес приготування:
- Тушки скумбрії звільняємо від нутрощів, прибираємо голову і відрізаємо хвости. Промиваємо рибу і добре просушуємо паперовими рушниками.
- У воду додаємо сіль і цукор, всі спеції. Всипаємо чай.
- Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Ми залишаємо маринад настоюватися і охолоджуватися.
- Укладаємо тушки риби в зручну ємність і заливаємо процідженим маринадом.
- Зверху ставимо тарілку і вантаж, щоб тушки повністю занурилися в маринад.
- Відправляємо все в холодильник на 3 дні.
- Через 3 дні просто виймаємо тушки, ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу з картопляним пюре, запеченим і з іншими стравами.
- Зберігається рибка в холодильнику в ємності з кришкою.
Подаємо скумбрію хоч з відвареною картоплею, хоч на бутербродах, хоч на святковий стіл.
Смачного!
Раніше портал Знай.ua описав рецепт "золотого" салату, який доведе гостей до блаженства - швидко і смачно.
Також портал Знай.ua писав про оригінальний рецепт маринованих помідорів в банках - один несподіваний інгредієнт змінить все.
Також портал Знай.ua писав про "війну за борщ": навіщо Росії знадобилося красти споконвічно українську страву