Любіте рибку - обов'язково приготуйте ось з цього дуже простим рецептом.

Малосольна скумбрія сподобається навіть тим, хто байдужий до риби. Блюдо настільки вишукано, що гідно ресторанного меню.

Це дуже простий рецепт засолювання риби в домашніх умовах. Така солона рибка виручить вас, коли не знаєте, що приготувати на вечерю або на святковий стіл.

Все дуже просто і швидко, щоб у вас на столі з'явилася свіжа малосольна рибка з тонким ароматом.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Показати ще

Інгредієнти:

  • скумбрія, 1 кг;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 3 ст. л;
  • цукор, 2 ст. л;
  • чай крупнолистовий чорний, 4 ст. л;
  • перець духмяний 10 шт;
  • перець горошком 4 шт;
  • гірчиця насіння, половина ч. л;
  • лавровий лист, 2шт.

Рибка готується швидко і просто.

Процес приготування:

  1. Тушки скумбрії звільняємо від нутрощів, прибираємо голову і відрізаємо хвости. Промиваємо рибу і добре просушуємо паперовими рушниками.
  2. У воду додаємо сіль і цукор, всі спеції. Всипаємо чай.
  3. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
  4. Ми залишаємо маринад настоюватися і охолоджуватися.
  5. Укладаємо тушки риби в зручну ємність і заливаємо процідженим маринадом.
  6. Зверху ставимо тарілку і вантаж, щоб тушки повністю занурилися в маринад.
  7. Відправляємо все в холодильник на 3 дні.
  8. Через 3 дні просто виймаємо тушки, ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу з картопляним пюре, запеченим і з іншими стравами.
  9. Зберігається рибка в холодильнику в ємності з кришкою.

Подаємо скумбрію хоч з відвареною картоплею, хоч на бутербродах, хоч на святковий стіл.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua описав рецепт "золотого" салату, який доведе гостей до блаженства - швидко і смачно.

Також портал Знай.ua писав про оригінальний рецепт маринованих помідорів в банках - один несподіваний інгредієнт змінить все.

Також портал Знай.ua писав про "війну за борщ": навіщо Росії знадобилося красти споконвічно українську страву