В Україні з 19 серпня почали знову застосовувати графіки відключень світла через наростаючу жар і збільшення споживання електроенергії.

При чому якщо 19 серпня відключення були незначними і були навіть ті, хто сидів зі світлом весь день, то вже 20 серпня цей період суттєво збільшився. Якщо подивитися на погоду, то спека буде збережена, а значить будуть і відключення світла. Чи, все-таки, цього можна уникнути? Про це розповів голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Володимир Кудрицький

Чиновник впевнений. що за відсутності форс-мажорів уже наступного тижня, ймовірно, вдасться уникнути відключень електроенергії.

"Поки буде зберігатися спека – будуть певні дефіцитні години протягом кожної доби, кожного робочого дня. Як ви бачите, це здебільшого вечірні години, коли споживання найбільше. І в такі вечірні години можуть бути застосовані одна чи дві черги відключень. Наприкінці тижня ми очікуємо, що певне спадання спеки, а також введення в роботу додаткових енергоблоків на певних електростанціях – дозволить нам скомпенсувати дефіцит. І будемо сподіватись, що на наступному тижні вже обійдемося без відключень", – розповів він в ефірі "Громадського радіо".

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Показати ще

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Кудрицький також розповів, що на багатьох об’єктах критичної інфраструктури споруджений захист по периметру об’єктів.

Нагадаємо, що у YASNO дали важливе роз'яснення щодо платіжок: потрібно знати, щоб не переплачувати.

Раніше ми повідомляли, що українці отримали можливість "урізати" суми у платіжках: що зробити для 50% знижки.