Тонкощі приготування печені зі свинини з картоплею в домашніх умовах.
Печеня по-домашньому - тушкована картопля з м'ясом і смачною підливою. Для приготування спекотного можна використовувати будь-яке м'ясо, але найсмачніше печеня зі свининою. Ця страва добре тим, що його можна готувати і в сковорідках, і в великих казанках, і навіть в духовці.
Продукти:
- Картопля - 1 кг
- Свинина (ошийок) - 800 г
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Лист лавровий - 1 шт.
- Перець горошком (суміш)
- Паприка мелена - 1 ч. ложка
- Сіль - за смаком кріп свіжий
До зазначеного набору продуктів можна додати томатний сік або пару ложок томатної пасти. Якщо ви будете використовувати томатну пасту, то обов'язково додайте в спекотне 1 ст.ложку цукру.
Як приготувати печеню по-домашньому:
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
М'ясо миємо й осушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо не сильно дрібними шматочками.
Розігріваємо сковорідку або казанок з товстим дном і вливаємо масло. М'ясо відправляємо в гаряче масло і смажимо на великому вогні, помішуючи кожну хвилину.
Цибулю нарізаємо великими кубиками, моркву - півкружями.
Як тільки м'ясо почало золотиться, відразу додаємо туди цибулю і моркву. Перемішуємо і включаємо середній вогонь. Готуємо під кришкою до прозорості цибулі.
Нарізаємо картоплю кубиками.
Солимо, додаємо спеції і перемішуємо. Зменшуємо температуру до мінімуму, додаємо картоплю до м'яса, але відразу не перемішуємо. Заливаємо водою (0,25-0,5 склянки), накриваємо кришкою і тушкуємо 20-25 хвилин.
Перемішуємо, солимо і додаємо видавлений через прес часник. Заливаємо печеню 3-4 ополониками окропу. Щоб бульйон не "потягнув" всю сіль з продуктів, в ополоник додаємо трохи солі (0,25 ч.ложки) і розчиняємо. (Якщо ви вирішили готувати печеня з томатом, то розведіть пасту з цукром у вищезгаданому Солоному бульйоні і залийте вміст сковорідки.) Готуємо ще 5 хвилин на середньому вогні.
Печеня зі свинини з картоплею готове. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню.
Смачного!
Раніше портал Знай.ua написав простий рецепт головної закуски на столі: засолювання оселедця з овочами в банку.
Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.
Також портал Знай.ua писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.