Сьогодні, 19 жовтня, у Чернівцях вшанують пам'ять загиблого 6 років тому військового Геннадія Запари.

Як повідомила у фейсбуці Галина Абрам'юк, організаторка акції "Подзвін за героєм", захід традиційно відбудеться на Центральній площі міста.

Запара Геннадій Віталійович, вшанують пам'ять

"19 жовтня на Центральній площі Чернівців рівно о 12 годині Дзвін Пам'яті тужитиме за полеглим українським воїном Геннадієм Запарою. ПРИХОДЬТЕ, ЛЮДИ.. ПОМ'ЯНІМО ГЕРОЯ РАЗОМ!.." - написала Галина Абрам'юк.

Запара Геннадій Віталійович 1972 р. уродженець м. Красний Лиман Донецької області. Мешкав у селі Іспас Вижницького району.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Був молодшим сержантом, водієм 24-ї ОМБр. Загинув 19 жовтня 2014 р. під час виконання бойового завдання в районі с. Сміле, Слов'яносербський район, Луганська область. Разом з Геннадієм загинули молодший сержант Ю. Бурдяк та солдат Т. Михальський. Ідентифікований серед похованих невідомих героїв на кладовищі м. Старобільськ у квітні 2015 р. Перепохований в м. Красний Лиман, Донецька область.

Залишились батьки, дружина та дві доньки.

Указом Президента України № 838/2014 від 31 жовтня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Львові зі сльозами вшанували пам'ять загиблих Героїв України: "Спасибі, захисники!"

Як повідомляв портал Знай.uа, що український блогер Стужук помер через коронавірус - "Діми більше немає"

Також портал Знай.uа писав, що на Хмельниччині попрощались із загиблим героєм - переніс понад 20 операцій