Президент України Володимир Зеленський нагородив державною нагородою священнослужителі Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка. Нагороду передали разом з вінком від президента, який встановили потім поруч з труною покійного.

Указ Зеленського про нагородження Мілана Шашіка Фото: скріншот

Як з'ясувалося, Зеленський підписав Указ про нагородження єпархіального єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка орденом "За заслуги" II ступеня (посмертно) за багаторічну плідну церковну і благодійну діяльність.

Покійний Мілан Шашік Фото: соцмережі

Крім того, Володимир Зеленський висловив співчуття з приводу раптової смерті Мілана Шашіка.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Варто відзначити, що Мілан Шашік раптово помер ще 14 липня. Причиною смерті священнослужителя став тромб. Єпископ-помічник Ніл Лущак розповів, що єпископ відчув себе погано ще вранці 14 липня. Він звернувся до лікарні, там йому зробили аналізи і провели дослідження, а ввечері у нього відірвався тромб, і він помер. На момент смерті йому було 67 років.

Нещодавно Знай повідомляв, що президент Володимир Зеленський нагородив з нагоди Дня Конституції культурних діячів країни. У списку опинилася і мешканка Тернопільщини Глава держави підписав указ про вручення нагород Марії Процев'ят. Жінка внесла особливий внесок у розвиток музики, тому вона отримала звання народної артистки України. Марія Процев'ят викладала камерний спів на кафедрі вокалу і отримала звання доцента. З 1990 року Марія Процев'ят є творцю і керівником хору української національної пісні «Вирлы». Її сольними виступами заслуховувалися у багатьох країнах.

Крім того, Знай писав, що Зеленський нагородив медика з Тернопільщини. Директор тернопільської комунальної лікарні №2 Ростислав Левчук отримав нагороду і звання «Заслужений лікар України». Звання медика присвоїли честь професійного свята.

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський вручив почесну нагороду співачці Тіні Кароль. Вона стала володаркою ордена Княгині Ольги 3 ступеня. Після цього співачка подякувала всім, хто допоміг їй заробити нагороду – команді, колегам, глядачам.