У лікарнях Чернівців медики розповіли, які послуги можна отримати безкоштовно. Це стало можливим завдяки укладенню контракту з Національною службою здоров'я України. У контракті прописані 12 послуг, які можуть отримати хворі, пише Молодий буковинець.

зокрема, медики розповіли, що після такого нововведення стали доступні послуги з лікування інфарктів і інсультів без додаткових витрат з боку пацієнтів. Генеральний директор лікарні швидкої допомоги Олександр Грушко розповів, що безкоштовно зроблять дорогі комп'ютерну томографію і магниторезонансную томографію.

Грушко зазначив, що дані послуги для пацієнтів стали безкоштовними після того, як лікарня почала працювати з НСЗУ. Зараз фінансування лікувального закладу істотно збільшилася. Також гендиректор зазначив, що лікарня є багатопрофільною, тому вони чинять за контрактом 12 послуг, що дозволяє отримати грошові кошти з бюджету на кожного пацієнта.

пацієнти з інфарктами та інсультами отримають безкоштовну допомогу Фото: скріншот

Грушко пояснив, що всі пацієнти з діагнозом інфаркт та інсульт отримають усі лікування та обстеження безкоштовно. Цим пацієнтам видадуть всі ліки, які прописані в національному протоколі лікування. Однак медики не заперечують, що можуть порекомендувати придбати інші ліки, але це робиться лише у випадку, якщо виданий лікарнею препарат не допомагає змінити стан пацієнта. Директор лікарні заявив, що за кожного пацієнта з інсультом лікарня отримує 16 тисяч гривень. Однак цих коштів замало, тому в найближчому майбутньому бюджету збільшать до 30 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

На сьогоднішній день НСЗУ сплачує кошти лікарням за пологи, неонатальну допомога (лікування новонароджених), лікування інфарктів і інсультів. За лікування цих хвороб немає необхідності платити.

Варто нагадати, що Знай писав, що в Національній службі здоров'я расскзаали про конфронтації з міністром охорони здоров'я Степановим. Розбіжності почалися з того, що міністр вважає, що вартість послуг лікарень не покривається повністю. У НСЗУ не змогли обґрунтувати вартість цих послуг розрахунками. Після цього Степанов заявив, що це призведе до скорочення 50 тисяч лікарів.

Знай повідомляв, що в Мелітополі в пологовому будинку молодих мам поставили на лічильник з-за крапельниць.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі та Мелітополі поширюється не менш небезпечне захворювання - тубюркулез.