У призначенні пенсії є чимало важливих нюансів, про які потрібно знати українцям. Зокрема, як зараховується стаж роботи, отриманий за кордоном та де пенсіонеру можуть з цим допомогти.
З таким питанням до редакції "На пенсії" звернувся Олександр Сальников із Одеської області.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Певний відрізок життя він працював у Литві, але, виходячи на пенсію, йому не зарахували цей стаж.

[quote author=""]"У трудовій книжці не вистачало якогось штампу. Я запросив Вільнюс, а мені відповіли, що цим має займатися Пенсійний фонд. У свою чергу, у Пенсійному фонді мені відповіли, що займатися запитом не будуть, оскільки за це потрібно платити валюту. Де шукати справедливість?

Експерт відповів, що допомогу у такому питанні має надавати орган, який призначає пенсію, тобто ПФУ. Там пенсіонеру мають надати всі необхідні документи для нарахування стажу роботи за кордоном.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам у таких випадках також рекомендують звертатися з офіційною заявою до ПФУ, але якщо прохання буде проігноровано, завжди можна звернутися до обласного управління чи Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

"Більше того, можете додати копію вашої трудової книжки. Можливо, вищестояща інстанція вирішить, що ваш стаж можна зарахувати і без відповідного запиту – за наявними документами. Адже потрібно переконатися, що вам взагалі правомірно відмовлено у нарахуванні до стажу зазначеного періоду", - повідомили українці.

Як раніше вже не буде: пенсіонерам готують неприємний сюрприз. Одна з можливих реформ – підвищення страхового стажу.

Раніше ми повідомляли, що пенсійна система України може "повалитися" будь-якої миті : що буде з грошима старих. 10 мільйонів вкладників не можуть впоратися із 10 мільйонами пенсіонерів.

Також стало відомо, що допомогу виплачуватимуть до кінця року: хто та скільки отримає. У Мінсоцполітики розповіли про програму підтримки найбідніших пенсіонерів.