Українські біженці в Польщі, які мають PESEL з активним статусом UKR, можуть отримати значну фінансову допомогу для оренди житла в рамках двох міжнародних програм.

Ця підтримка включає оплату частини витрат на оренду житла протягом шести місяців та надання додаткових послуг, таких як кар'єрне консультування. Програма "Разом до Незалежності" спеціально розроблена для людей, які перебувають у центрах колективного розміщення і прагнуть стати більш незалежними.

Українські біженці / фото: Zaborona

Польський Червоний Хрест і фундація "Польський центр міжнародної допомоги" приймають заявки на участь у програмі в різних воєводствах Польщі. Основними умовами для участі є наявність PESEL з активним статусом UKR та проживання в центрі колективного розміщення. Програма надає допомогу в оплаті застави та орендної плати за житло, підтримку в переїзді, а також ваучер на придбання меблів. Крім того, учасники можуть отримати безкоштовні уроки польської мови та консультації з працевлаштування.

Схема дофінансування оренди

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Дофінансування оренди житла буде надаватися за такою схемою:

  • 1-й місяць: 100% оплати (до 3 000 злотих).
  • 2-й і 3-й місяць: 80% оплати (до 2 400 злотих на місяць).
  • 4-й і 5-й місяць: 50% оплати (до 1 500 злотих на місяць).
  • 6-й місяць: 30% оплати (до 900 злотих).

Максимальні суми виплат залежать від типу житла та кількості членів домогосподарства. Наприклад, за оренду кімнати можна отримати до 1 000 злотих, за житло для 3-4 осіб — до 2 800 злотих.

Щоб отримати допомогу, учасники повинні мати дохід, достатній для самостійної оплати оренди після завершення програми, а також підписати договір оренди житла з орендодавцем. Програма також покриває витрати на нотаріальні послуги, якщо це вимагається. Фонд може здійснити до трьох моніторингових візитів для оцінки умов орендованого житла.

Нагадаємо, Від 2,5 до 3-х тисяч гривень отримають батьки маленьких українців

Раніше ми розповідали, що Чехія збільшить виплати українським біженцям: у кого з вересня поважчають гаманці

Також, По 10800 грн кожному: хто може отримати гроші за новими правилами