В Чернівецькій області доставка газу для споживачів є мало не найдорожчою у всій Україні, причина тому - обсяги сталих витрат та протяжність трубопроводів.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава правління "Чернівцігаз" Віктор Горда.

"Протяжність газопроводів, які обслуговує наша компанія, рівна тій протяжності, яку мають Рівне, Волинь, Закарпаття. А обсяги, які розподіляють на Закарпатті, на Волині і в Рівному, набагато більші. Тобто, все дуже просто: є сталі затрати на обслуговування кілометру газопроводу. І незалежно від того, чи спожито на цьому кілометрі 500 "кубів" чи 1000 "кубів", обслуговування все одно вимагає певних затрат, які є сталими, які не можуть бути меншими або більшими", – пояснив Віктор Горда.

"Інша ситуація – для здійснення аварійних викликів на протяжність газопроводів на певну кількість абонентів потрібна певна кількість автомобілів, певна кількість змін аварійної служби. І вона не може бути меншою від того, що люди почали економити, або закрилось якесь промислове підприємство. Все одно обслуговування цих мереж вимагає сталих витрат", – додав керівник "Чернівцігазу".

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.