Якщо ви все ще думаєте, що запіканка - це нудно, просто тому, що в дитинстві вас їй годували в шкільній їдальні, настав час змінити свою думку.
Сьогодні ми готуємо щось особливе — ароматну, ніжну та соковиту картопляну запіканку з чері, шпинатом та сирною скоринкою. Прості інгредієнти, мінімум метушні та максимум смаку!
Що знадобиться:
- Картопля - 1 кг
- Помідори чері - жменя
- Червона цибуля - 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Вершковий сир - 1 столова ложка
- Твердий сир (натертий) – 150 г
- Молоко - 150 мл
- Шпинат – свіжий, за смаком
- Петрушка - пара гілочок
- Сіль та улюблені спеції — на ваш розсуд
- Трохи рослинної олії для форми та для соковитості
Як готуємо:
-
Почнемо з головного картоплі. Очищаємо, відварюємо до м'якості (але не стану пюре), даємо трохи охолонути.
-
Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо картопля. Давимо його прямо у формі - можна виделкою, але склянкою вийде рівніше і красивіше. Формуємо дно та бортики, начебто це основа для відкритого пирога. Приправляємо сіллю та спеціями, додаємо трохи олії – щоб все було по-справжньому ніжно та соковито.
Популярні новини зараз10 місяців за загибель під час інтиму: чоловік задушив дівчину статевим органом
Пенсія без стажу: кому платитимуть 8 тисяч гривень щомісяця
За дрібну помилку — мінус 20% пенсії: літнім українцям запровадили штрафи
Ухилянтів дістануть у власних домівках: що почали робити ТЦК
-
Тепер – краса! Розкладаємо зверху половинки чері, тонко нарізану червону цибулю та свіжий шпинат.
Картопляна запіканка, кадр з відео -
В окремій мисці змішуємо яйця, молоко, вершковий сир та дрібно нарізану петрушку. Отриманою заливкою акуратно покриваємо начинку.
-
Фінальний штрих - рясно посипаємо все натертим сиром.
-
Відправляємо до духовки, розігрітої до 180°C. Запікаємо 40-50 хвилин - поки зверху не з'явиться золотиста, апетитна скоринка.
Порада від шефа:
Додайте в заливку дрібку мускатного горіха - він творить справжні дива з картоплею. А якщо хочеться м'ясної версії – можна додати в начинку трохи бекону чи курки.
Нагадаємо про простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом і поверне вас у дитинство.
Раніше ми повідомляли, що кукурудзу не тільки варити: 5 вибухових літніх рецептів, які ви точно не куштували, навіть десерт.