В Україні почали застосовувати своєрідні ліміти на комунальні послуги для економії ресурсів.

Рівні споживання електроенергії та води планують запровадити у Житомирській громаді. Кого торкнеться нововведення, пояснили на офіційній facebook-сторінці міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

У Житомирі ще з 2018 року діють базові рівні споживання теплової енергії для бюджетних установ та закладів. Додатково планується запровадити "ліміти" на воду та електричну енергію для більш ефективної економії ресурсів.

"Такий підхід планують впровадити і до споживання бюджетними установами та закладами води та електроенергії. Цьогоріч вже розпочнуть роботу над розробкою методики розрахунку. Цей алгоритм розрахунку складний, однак його необхідно розробити для забезпечення економного споживання води та енергоресурів", - йдеться у повідомленні. .

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Ці нововведення стосуються лише установ, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Для населення ліміти не діятимуть, але з урахуванням ситуації в енергосистемі, економити ресурси необхідно всім споживачам, у тому числі побутовим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Також наш портал інформував, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пральна машинка більше не з'їсть усі гроші: як заощадити на пранні з новими тарифами на світло.