Борги українців за житлово-комунальні послуги стрімко зростають. Людям нічим оплачувати рахунки й ситуацію не рятують навіть субсидії. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Українського Радіо".

За підрахунками Олега Попенка, загальна заборгованість українців за комунальні послуги становила понад 200 мільярдів гривень. Це значна сума, яка впливає як на якість послуг, так і на підготовку до чергового опалювального сезону.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Експерт зазначив, що зростання тарифів на одну послугу призводить до зростання боргів за інші. Наприклад, після подорожчання електроенергії українці стали платити більше, насамперед за світло, адже його найпростіше відключити. Водночас тепло та гаряча вода часто ігноруються й заборгованість зростає.

Субсидія не вирішує проблем

На думку Олега Попенка, та субсидія, яку пропонує держава – неефективна. Більшості людей, особливо пенсіонерам, доводиться обирати між виживанням та оплатою комунальних рахунків.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Уявімо середнього пенсіонера, який отримує 4 тисячі гривень. Хай йому будуть нараховувати субсидію на 1,5-2 тисячі гривень. Чи може людина прожити за 4 тисячі в Харкові, Дніпрі, Павлограді, Херсоні? Звісно, що ні. Реальна субсидія не врятує людей", – каже експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці більше платитимуть за газ: коли може зрости вартість кубометра.

Також наш портал інформував, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.

Крім того, ми писали, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.