Приватні перевізники звернулися до керівництва Чернівців з проханням підняти вартість проїзду у маршрутному таксі на одну гривню.

Про це очільник міста Роман Клічук заявив в ефірі українського телеканалу. Ведучий запитав, чи не приходили з такою розмовою до нього перевізники.

"Приходили уже. Я не кажу, що всі перевізники, але вони обговорюють підняття тарифу на одну гривню. Ми сказали, що ми зараз це обговорювати не будемо", – сказав Клічук і додав, що розуміє: не всім перевізникам вигідно перевозити лише сидячих пасажирів у період карантину, як того вимагає уряд.

"Але поки не наведемо в цьому порядок і не визначимо собівартість поїздки як у маршрутках, так і в тролейбусах, ми ціни піднімати не будемо", – заявив мер.

Клічук додав, що після завершення карантину у Чернівцях повернуть "докарантинну" вартість проїзду у громадському транспорті. Зазначимо, що зараз проїзд для чернівчан коштує 7 гривень.

Раніше стало відомо, що Чернівці потрапили у п`ятірку міст-учасників програми "Місто доброчесності", і зараз вирішується питання про викорінення однієї з найболючіших проблем - корупції.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Трохи раніше Роман Клічук натякнув чернівчанам на "сміттєву люстрацію", маючи на увазі чиновників міської ради, які не хочуть іти зі своїх посад. Очільник міста пояснив, що чимала кількість чиновників, які обіймають посади керівників комунальних підприємств і департаментів, знаходяться на своїх місцях тільки тому, що до них ще не дійшли руки.

Нагадаємо, у 2020 році в Чернівцях з'явився культурно-мистецький центр, який обійшовся бюджету в 40 мільйонів гривень. Нарешті заклад готовий починати роботу.