Військові Володимир Колодачка та Володимир Корпусенко допомагали кіборгам у Донецькому аеропорту. Вони возили воїнам воду, їжу, пальне та боєприпаси, пробираючись "дорогою смерті".

Чоловіки розповідають, що мало хто хотів братися за "чорну роботу", йдеться в сюжета Суспільного. Окрім вищезгаданого військові привозили мішки з піском: "Це був засіб для будівництва якихось оборонних позицій. Бо ховатись не було де хлопцям, які там несли чергування. Якщо там і була стінка, то ненадійна", – розповідає Володимир Корпусенко.

фото: Володимир Корпусенко, Суспільне

Пісок потрібно біло розвантажити за дві хвилини, один невірний крок коштував би життя. Щойно машина Володимирів заходила на позиції біля аеропорту, починалися мінометні обстріли.

"Я стою, чекаю, коли БТР розвантажуються. Коли мені крикнули: їдь швидко! І тут почався обстріл, і я був вимушений втікати", – згадує Володимир Колодочка.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

фото: Володимир Колодочка, Суспільне

У Донецький аеропорт чоловіки приїжджали через день, на відстані у 500 метрів до аеропорту свій початок брала "дорога смерті" - це відкрита ділянка, яку окупанти постійно обстрілювали. Чоловіки розповідають, що охочих возити боєприпаси було обмаль.

"Чорну роботу, коли ти по лікті в мазуті, в солярці, мокрий, холодний, голодний — мало, хто хотів робити", – каже Корпусенко.

Одного разу авто зламалося просто посеред дороги. Чоловіки швидко вистрибнули, і вже за хвилину машину обстріляли. Військовим довелося лишитися в аеропорту до чергової ротації. Зізнаються, що там їх переслідували невеселі думки.

"Одне лиш думаєш, як твоїм рідним скажуть про те, що ти вже не прийдеш додому і не постукаєш у двері? Отаке тільки крутилося в голові", – згадує Володимир Корпусенко.

Нагадаємо, що українці в День Соборності згадали подвиги Небесної Сотні.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Чернівцях вшанували пам'ять українського захисника Олександра Гарбуза, який загинув на Донбасі у 2015 році, 22 січня.

Також Знай.ua писав, що безстрашний кіборг згадав, як дивом вижив у Донецькому аеропорту: "діра в череві була".