З 8 по 24 січня включно в Україні діє масштабний локдаун, під час якого заборонена робота більшості закладів розважальної сфери, спортзалів, непродовольчих магазинів тощо. Це не заважало українцям брати їжу з напоями на виніс і гуляти містом. Та коли вдарили морози, навіть така розвага перетворилася на випробування.

Буковина виключенням не стала, тож з вулиць зникли не тільки перехожі на прогулянці, а і продавці, які торгують просто неба. На днях більш-менш комфортна температура повернулася, а разом із нею - відновилася стихійна торгівля. Про це на Facebook-сторінці "СтопХам Буковина" написав Едуард Свідзінський та прикріпив відповідне фото.

"Найуспішнішим борцем з вуличною торгівлею був пан мороз", - написав чоловік.

фото: Facebook СтопХам Буковина

У коментарях під постом звучали різні думки, проте більшість чернівчан підтримують продавців: люди стоять на вулиці не від гарного життя і просто намагаються вижити.

скріншот: Facebook СтопХам Буковина

скріншот: Facebook СтопХам Буковина

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Нагадаємо, раніше мер Чернівців Роман Клічук заявив, що тротуарних "окупантів" необхідно перевести на ринки. "Вулична торгівля турбує наше місто не один рік. І мене це завжди дуже обурювало. Останній тиждень я проводив зустрічі і з патрульною поліцією, і з працівниками нацполіції, і з інспекцією з благоустрою".

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.