Троє народних депутатів ризикують лишитися без зарплатні за грудень через численні прогули. Усі вони є мешканцями або уродженями Чернівецької області.

За даними руху Чесно, у грудні 2020 року 79 народних обранців пропустили більше 30% голосувань у Верховній Раді і понад половину засідань комітетів без поважної причини. Загальна сумма, яка може пройти повз гаманці нардепів, складає 3,3 мільйона гривень.

"Серед депутатів, які залишаться без зарплати – "слуги народу" Максим Заремський та Олег Марусяк, а також Сергій Рудик з депутатської групи "Партія "За майбутнє"", - йдеться в дописі.

Хто з нардепів залишиться без зарплатні у січні: повний перелік

скріншот: Рух Чесно

скріншот: Рух Чесно

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

скріншот: Рух Чесно

скріншот: Рух Чесно

Тим часом на Хмельниччині депутат міської ради задекларував 34 транспортних засоби. Мова йде про Сергія Ведернікова - депутата у Кам'янець-Подільському від партії "Слуга народу". Судячи із декларації за 2019 рік, яку було подано 16 грудня 2020 року, "слуга" має мотоцикл, вісім причепів, 16 вантажівок та 9 легкових машин.

Нагадаємо, щоденна робота очільника міста - це суцільна рутина, і доречно було б повернутися до формату, коли мер наживо відповідає на питання, які цікавлять містян. Про це на своїй сторінці в Instagram написав глава Чернівців Роман Клічук.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.