Малозабезпеченим чернівчанам виплатять по тисячі гривень допомоги, яку під час виборчих перегонів пообіцяв депутат міської ради Віталій Михайлішин.

Зокрема це рішення затвердили на сесії Чернівецької міської ради. На ці виплати з бюджету виділять три мільйони гривень.

Тисячу гривень зможуть отримати 3 тисячі чернівчан, які подали заяви у департамент соціального захисту.

Раніше під будівлею Департаменту соціального захисту у Чернівцях - черга. Десятки людей прийшли сюди, щоб подати заяву та отримати тисячу гривень матеріальної допомоги, яку пообіцяв кандидат у мери Віталій Михайлишин. В черзі зібралося понад 70 людей, більшість з них обурена тим, як взагалі відбувається процедура подання заяви.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз

Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Нагадаємо, у 2020 році пандемія коронавірусу скоригувала плани на новорічні свята. Чернівці виключенням не стануть. На Соборній площі встановлять головну ялинку, і на цьому приготування закінчаться: жодних розважальних заходів влаштовувати не будуть.