Новоспечений мер Чернівців Роман Клічук вважає, що Московський патріархат серйозно впливає на ту частину населення, яке здебільшого орієнтується на Росію.

Про це очільник міста заявив в інтерв'ю Радіо Свобода. Так, зокрема, журналістка зазначила, що найголовнішим конкурентом Клічука на місцевих виборах був Віталій Михайлішин, який має "яскраве "біло-блакитне" минуле". Вона попросила Клічука оцінити масштаби проросійського впливу у Чернівцях.

"У нас дуже сильний вплив має Московський патріархат. За моїми оцінками, у нас приблизно 20% – це проросійськи налаштоване населення. Це проблема, бо ми перебуваємо в стані війни з ворогом і, маючи тут, у Чернівцях, такий відсоток проросійського населення, це є проблемою", – сказав Клічук.

Водночас він порівняв Чернівецьку область зі всією Україною.

"Чернівецька область – як вся Україна. В нас є свій "Київ", свій "Львів", своя "Одеса", "Донецьк". Те, як проходять вибори в Чернівецькій області, то це відповідає таким самим цифрам, як є в країні", – вважає Роман Клічук.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще