У Чернівецькій обласній клінічній лікарні ситуація з киснем залишається складною. Одночасно допомогти можна лише чотирьом хворим, які потребують кисню - на понад 100 пацієнтів в лікарні є тільки чотири кисневі точки.

Волонтери подарували лікарні кисневі концентратори. Це дещо покращило ситуацію, утім, апарати не витримують навантаження і швидко виходять з ладу. Про це ТСН.ua розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

"У нас є дуже проблемна ситуація в обласній лікарні, адже у нас на понад 100 ліжок, є лише чотири точки подачі кисню. Тобто ми можемо надати одночасно допомогу тільки чотирьом пацієнтам, в яких розвивається дихальна недостатність. Так було в нас і на початку пандемії. Ми мали дуже велику проблему. Іноді навіть були такі важкі ситуації, коли доводилось забирати маску в однієї людини і давати іншій. Це було дуже складно", - розповіла лікарка.

Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко
Чернівецька обласна лікарня, фото надала Ольга Кобевко

На допомогу прийшли волонтери. Вони подарували лікарні кисневі концентратори, але повністю проблему з киснем апарати не вирішили.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Нам подарували близько 14 концентраторів. Але багато з них дуже швидко виходить з ладу, адже генератори подають меншу концентрацію кисню і вони не призначені для цілодобової роботи, а в нас вони працюють цілодобово", - каже Ольга Кобевко.

Ольга Кобевко розповіла, що зараз в інфекційному відділенні лежать понад 60 пацієнтів, з них 30% людей потребують додаткового кисню.

"На ранок у нас було 11 концентраторів. Навіть, якщо одному пацієнту концентратор вже не потрібен, то ми під'єднуємо до нього іншого хворого. Також у нас були кисневі подушки, які ми заправляли киснем і давали людям. Їх вистачало на 15, іноді до 30 хв. І ось ці всі речі надали нам волонтери. Забезпечення киснем нашої лікарні - це дуже болісне питання для мене", - зазначила Ольга Кобевко.

Нагадаємо, що у Харкові пацієнтам з коронавірусом нічим дихати. У місті почався дефіцит кисню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Київ додатково виділив 1 млн. грн на антисептики та маски для відремонтованого відділення швидкої у Святошинському районі.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні створять штаб по боротьбі з Covid-19: все про тестування, аналізи та першу допомогу хворим