Банош-ароматна і ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України. У класичному варіанті її варять на молоці і подають з бринзою. Відомий український кулінар Євген Клопотенко створив свою інтерпретацію баноша з використанням глив і маринованої цибулі.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти (2-4 порції):
- Кукурудзяна крупа - 150 г.
- Молоко-450 мл.
- Гливи - 100-150 г.
- Яблучний / винний оцет - 100 мл.
- Цибуля - ½ - 1 шт.
- Вода – 200 мл.
- Вершкове масло - 20 г.
- Сметана - 1 ст. л.
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Твердий сир-50 г.
- Сіль, перець - за смаком
Приготування:
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. У мисочці змішати 100 мл. яблучного / винного оцту, 200 мл. води і дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно на 30 хвилин.
Популярні новини зараз
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- Від глив відокремте ніжки і наріжте середніми кубиками або виберіть дрібні гриби, не нарізаючи їх.
- На сковороду кладемо вершкове масло і ложку рослинної олії. Обсмажуємо гриби приблизно 3-4 хвилини.
- Кукурудзяну крупу висипаємо в сотейник і заливаємо молоком. Додаємо сіль за смаком.
- Варимо кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Брешемо приготування може залежати від ступеня помелу крупи (воно зазначено на пачці).
- У готову кашу додаємо сметану (краще брати не сильно жирну, щоб банош не вийшов важким). Перемішуємо все до одного стану.
- При подачі кладемо на низ кашу і зверху посипаємо твердим сиром. Далі кладемо ще кашу, щоб сир розплавився, і поверх неї кладемо гриби.
- На самий верх кладемо мариновану цибулю, щоб надати баношу свіжості. Перчимо до смаку і відразу ж подаємо до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, навіть біля плити стояти не потрібно: простий секрет нереально соковитих і смачних котлет.
Як повідомляв портал Знай.иа, гостра" чортівня " до пельменів: простий рецепт смачного томатного соусу без варіння.
Також Знай.иа писав про рецепт смачних і швидких котлет з будь-якого фаршу.