На Буковині впродовж минулих вихідних прикордонникам Чернівецького загону довелося близько 15 разів залучати групи реагування для перевірки державного кордону. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Дві з таких перевірок, були доволі вдалими, в результаті чого затримано п’ять мешканців Глибоцького району та чималу партію тютюнової контрабанди. Обидва випадки відбулися цими вихідними, 24 та 25 вересня, на ділянках відділів прикордонної служби «Красноїльськ» та «Фальків».

Так, у суботу прикордонним нарядом відділу «Красноїльськ» було помічено групу осіб, що прямували в сторону кордону та вже встигли подолати загороджувальний паркан. До державного кордону чоловікам залишалося менш як 100 метрів. Саме на цій дистанції група реагування затримала правопорушників. Ними виявилися п’ятеро мешканців прикордоння, це стало відомо з їхніх документів. Чітких пояснень своїм діям чоловіки не надали. Наразі встановлюються всі обставини правопорушення. На буковинців складено адміністративні протоколи за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Днем пізніше, групою реагування відділу «Фальків», в ході перевірки випереджувальної інформації співробітників оперативних підрозділів й офіцерів відділу внутрішньої та власної безпеки, було виявлено місце накопичення тютюнових виробів. Схованку правопорушники облаштували неподалік прикордонної смуги, замаскувавши її гіллям дерев. Цього разу пачкарі приховали майже 20 тисяч пачок сигарет різних марок, які незабаром планували переправити до сусідньої Румунії.

На Буковині біля кордону затримали українців, фото з фейсбук

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

За попередньою оцінкою, втрати пачкарів сягають півмільйона гривень, зважаючи на ринкову вартість виявлених тютюнових виробів.

Нагадаємо, що СБУ накрила нелегальний канал збуту бурштину: тонни контрабанди "сонячного каменю"

Як повідомляв портал Знай.uа, заборона на в'їзд іноземцям: Україна прийняла остаточне рішення.

Також портал Знай.uа писав, що у Хмельницькому бабуся плете килимки для українських воїнів на Донбасі: "Щоб синочкам тепло було"