На отриманні хабара спіймали чиновника Чернівецької облдержадміністрації. Співробітники управління стратегічних розслідувань і поліція затримали начальника департаменту ОДА під час отримання першої частини хабара в сумі 800 доларів. У затриманні брали участь оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполиции, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Хмельницький, спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України.

Стало відомо, що чиновник вимагав від приватного підприємця 10% від суми укладеного з ОДА контракту. Підприємець написав заяву в правоохоронні органи. Про це говорив на брифінгу Чернівецької ОДА губернатор Сергій Осачук.

Чиновника Чернівецької ОДА затримали на отриманні хабара Фото: Нацполиция

За ці гроші керівник департаменту пообіцяв фірмі-переможцю тендеру безперешкодне перерахування коштів за виконані ремонтні роботи. Правоохоронці ведуть досудове розслідування, в ході якого будуть перевірятися й інші особи на причетність до даного правопорушення. Проти начальника департаменту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Варто нагадати, що у Київській області представники партії «Слуга народу» зловили на корупції. В одному з сільських рад депутат вимагав 1,5 тисячі доларів за виділення земельної ділянки на території Броварського району. Проти даного місцевого депутата відкрито кримінальну справу.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Знай повідомляв, що у Хмельницькому на хабарі впіймали працівника військкомату. Він отримав 300 доларів за те, щоб прийняти потрібне рішення по видачі документів військовозобов'язаному, який раніше втратив.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві затримали копа, який кришував жриць любові. Представник Служби безпеки займався «бізнесом», в якому були задіяні дівчата легкої поведінки.